PRIVACY- EN COOKIESTATEMENT ALLC B.V. – consumenten website

Deze privacyverklaring is voor het laatst aangepast op 6 november 2019.

Privacybeleid voor ALLC B.V., eigenaar van www.alittlelovelycompany.nl, www.alittlelovelycompany.com, www.alittlelovelycompany.de en www.alittlelovelycompany.us.

Waarborgen privacy
Het waarborgen van de privacy van bezoekers van onze website is een belangrijke taak voor ons. Wij gaan zorgvuldig om met jouw (persoons)gegevens. Daarom beschrijven we in dit privacy statement welke gegevens we verzamelen bij jouw bezoek aan onze website (www.alittlelovelycompany.nl, www.alittlelovelycompany.com, www.alittlelovelycompany.de en www.alittlelovelycompany.us) en hoe we omgaan met deze gegevens. Verwerking van de persoonsgegevens gebeurt op een wijze, die in overeenstemming is met de eisen die de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) stelt. Dit betekent dat je gegevens veilig zijn bij ons en dat wij ze altijd netjes gebruiken.

Als je na het lezen van dit privacy- en cookiestatement nog vragen hebt over de gegevens die we van jou bijhouden, neem dan contact met ons op.

Klikgedrag en bezoekgegevens
ALLC B.V. maakt gebruik van verschillende technieken om informatie bij te houden over onze websitebezoekers, onder andere, hoe deze bezoeker zich op de website gedraagt en welke pagina’s worden bezocht. Dat is een gebruikelijke manier van werken voor websites, omdat het informatie oplevert die bijdraagt aan de kwaliteit van de gebruikerservaring. Scroll naar beneden voor meer informatie over ons Cookiebeleid.

Afhandelen bestelling zonder account
Wanneer je een order plaatst via onze webwinkel, dan voer je bepaalde gegevens in, welke wij uitsluitend bewaren en gebruiken in het kader van de uitvoering van de bestelling. We geven je gegevens door aan anderen als dat nodig is voor een bestelling, bijvoorbeeld aan bezorgdiensten en voor verwerking in ons magazijn. Ook krijgen wij informatie over je betaling van je bank of creditcardmaatschappij.

Hiervoor gebruiken wij je naw-gegevens, telefoonnummer, factuuradres, e-mailadres en betalingsgegevens. Dit doen wij op basis van je toestemming en we hebben deze gegevens nodig vanwege het (koop)contract dat we met je sluiten. Wij bewaren deze informatie tot je bestelling is afgerond. Bepaalde klantgegevens bewaren wij langer in verband met de wettelijke fiscale bewaarplicht.

Je account
Wanneer je bij het plaatsen van een bestelling tevens een account aanmaakt op onze website, dan moet je informatie over jezelf opgeven en een gebruikersnaam kiezen. Daarmee maken wij een account, waarop je kunt inloggen met die gebruikersnaam en een zelfgekozen wachtwoord.

In je account slaan we onder andere de volgende informatie op: je naw-gegevens, telefoonnummer, factuuradres, e-mailadres, aflever- en betaalgegevens. Dit account kun je aanmaken, zodat je je gegevens niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren. We bewaren ook gegevens over je eerdere bestellingen zodat wij deze makkelijk kunnen terugvinden. Wij verwerken deze gegevens op basis van jouw toestemming en in het kader van de uitvoering van de overeenkomst (wanneer je een order plaatst).

Met ons klantaccount krijg je toegang tot een beheeromgeving waar je zelf gegevens kunt instellen, opgeven en wijzigen.

Opheffen account
Wij bewaren jouw persoonsgegevens totdat je het account opheft. Wij kunnen jouw account opheffen wanneer je een verzoek hiertoe indient door middel van het sturen van een e-mail naar service@alittlelovelycompany.nl. Hierna worden jouw gegevens verwijderd, met uitzondering van de bestelgegevens. Deze worden na opheffing van je account nog wel voor maximaal zeven jaar bewaard (dat is de wettelijke bewaarplicht).

Winacties
Wanneer wij een winactie organiseren via sociale media, dan verwerken wij persoonsgegevens van de deelnemers. Dit kan bestaan uit naw-gegevens en e-mailadres. In het kader van een dergelijke actie gebruiken we de persoonsgegevens om de actie aan te bieden en uitvoering te geven aan deelname. Voor de winactie gelden tevens de specifieke op die winactie van toepassing zijnde voorwaarden.

Indien je als deelnemer bezwaar hebt tegen bovengenoemd gebruik of indien je je persoonsgegevens wenst in te zien, te corrigeren of te verwijderen, kan je dit schriftelijk kenbaar maken aan ons via service@alittlelovelycompany.nl.

Vragen, klachten of retouren
Door middel van het versturen van een e-mail aan onze klantenservice kun je ons een vraag stellen, een klacht indienen of een aanvraag doen voor een retour. Door middel van het versturen van jouw e-mail geef je ons toestemming voor het verwerken van jouw persoonsgegevens.

Hiervoor gebruiken wij je naw-gegevens, telefoonnummer en e-mailadres. Deze hebben wij nodig om jouw klacht, vraag of retour te behandelen en te verwerken. Wij bewaren deze informatie totdat we zeker weten dat je tevreden bent met onze reactie en tot maximaal 2 jaar daarna in verband met onze garantietermijn. Zo kunnen we bij vervolgvragen de informatie er makkelijk bij pakken. Ook kunnen we zo onze klantenservice trainen om nog beter te worden.

Verstrekking aan andere bedrijven of instellingen
Met uitzondering van de in dit document genoemde partijen verstrekken wij je persoonsgegevens niet aan andere bedrijven of instellingen, tenzij wij dat wettelijk verplicht zijn (bijvoorbeeld als de politie dat eist bij een vermoeden van een misdrijf).

Beveiliging van de gegevens
Om te voorkomen dat de gegevens van de website verkeerd worden gebruikt, hebben we versleuteling ingeschakeld op onze website. Door middel van versleuteling wordt het gegevensverkeer tussen jou en de webservers onleesbaar gemaakt, zodat buitenstaanders daar geen toegang toe hebben.

Inzage, correctie en recht van verzet
Op grond van de Algemene Verordening Gegevensbescherming heb je als betrokkene het recht om, op schriftelijk verzoek je persoonlijke gegevens in te zien en deze zo nodig aan te passen of te laten verwijderen. Je kunt hierover contact opnemen middels navolgend adres: ALLC B.V. Stavangerweg 10, 9723 JC, Groningen of per e-mail service@alittlelovelycompany.nl. Om je identiteit te controleren kunnen wij je om nadere informatie vragen.

Klacht indienen
Als je vindt dat wij je niet op de juiste manier helpen, dan heb je het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder: de Autoriteit Persoonsgegevens.

Aanpassen privacy statement
Wij kunnen ons privacy statement aanpassen. Wijzigingen zullen op deze website worden gepubliceerd. Oudere versies van ons privacy statement zullen in ons archief worden opgeslagen. Stuur ons een e-mail als je deze wilt raadplegen. Het is aan te bevelen deze privacyverklaring geregeld te raadplegen, zodat je van eventuele wijzigingen op de hoogte bent.

Contactgegevens
ALLC B.V.
Stavangerweg 10
9723 JC Groningen
service@alittlelovelycompany.nl
0502112510

 

Cookiebeleid

Onze webwinkel gebruikt cookies. Cookies zijn kleine bestandjes waar we informatie in kunnen opslaan. De informatie houden we anoniem bij en is niet gekoppeld aan andere persoonsgegevens. Wij plaatsen cookies om informatie te verzamelen voor het analyseren en verbeteren van de websitebeleving van de bezoeker. De informatie die we, via cookies van Google Analytics, registreren, bestaat onder andere uit hoe je op onze website terecht bent gekomen en via welke pagina je hem weer hebt verlaten, welke pagina’s je hebt bezocht en welke browser, taal en apparaat je hebt gebruikt. Wij hebben een verwerkersovereenkomst met Google gesloten. Daarin staan strikte afspraken over wat zij mogen bijhouden. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen Analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten. Wij laten Google de IP-adressen anonimiseren. De algemene bezoekgegevens worden 26 maanden bewaard, zodat we de activiteit van een bepaald jaar met het jaar daarvoor kunnen vergelijken. Je kunt via je browser het plaatsen van cookies uitschakelen, maar sommige elementen van onze website werken dan niet goed meer.